De naam Green girlz

De naam Green Girlz is ontstaan na een brainstorm sessie met mijn zusje waarmee ik oorspronkelijk de shop zou opzetten. 

Green staat voor het duurzaam en verantwoord ondernemen, wat een belangrijke kernwaarde is voor mij en hierdoor tevens voor mijn bedrijf.  Voornamelijk zal ik GOTS gecertificeerde stoffen gebruiken en veel aan upcycling doen. 

Het Girlz in onze naam staat natuurlijk voor mijn zusje en ik. Na wat overleg hebben we toch besloten dat ik alleen verder zou gaan. Mijn dochter van 8 wil ook graag mee werken in Green Girlz met bijvoorbeeld de scrunchies van de de restjes. 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we de naam Green Girlz hebben kunnen behouden en ook toepasselijk blijft!

ciara

Upcycle

Wat is upcycling precies?

Het is vrij eenvoudig uit te leggen. Je hebt tweedehands kledingstukken die bijvoorbeeld weggegooid of weggedaan worden en die vermaak je dan tot een nieuw kledingstuk!

Dit kan bijvoorbeeld met oude wollen truien, dit gebruiken we vaak om lekkere warme kinderkleding te maken. Ook katoen wordt hergebruikt voor leuke jurkjes of billendoekjes etc

 
20200211_165801

GOTS gecertifeceerd

Bij Green Girlz wordt 95% gewerkt met GOTS gecertificeerde stoffen, maar wat houdt dit in?

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel.

Net als het EKO label gaat de GOTS uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket.

Door de hele keten – van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. 

IMG_2492

Wie ben ik?

Mijn naam is Sabrina, ik ben 33 jaar en mama van 5 kinderen. Geen idealist of milieu activist, maar duurzaamheid vind ik wel belangrijk.

Dit is dan ook de reden dat ik mijn eigen kleding en luiers ben gaan maken voor mijn kinderen. Mijn oudste 2 jongens zijn zo groot dat ze liever zelf in de stad hun kleding halen, daarin laat ik ze vrij. Voor voor de jongste 3 meiden maak ik zeker nog 95% van hun garderobe. 

In mijn zoektocht naar de beste merken en hoe je het best duurzaam en verantwoordelijk kan gaan leven, ben ik veel dingen tegen gekomen. 

Mijn doel van deze webshop is dan ook om duurzame producten en een zero waste levenstijl zo bereikbaar maar ook zeker hip mogelijk te maken. 

Dit doe ik door gebruik te maken van Gots gecertifeerde stoffen, maar ook door bijvoorbeeld upcyclen van stoffen uit bijvoorbeeld de kringloop. 

 

Scroll naar top