Green-Girlz biedt kleine ondernemers met een duurzame visie de mogelijkheid om hun producten op de website aan te bieden middels een shop-in-shop principe. Dit houdt in dat de ondernemer een klein stukje eigen webshop heeft binnen de overkoepelende Green-Girlz website.
Binnen de website kun je op verschillende manieren winkelen. Je kunt ervoor kiezen om per categorie te zoeken, dan krijg je alle producten van alle ondernemers in een bepaalde categorie te zien. Of je kunt ervoor kiezen om op verkoper te selecteren. Op die manier krijg je alleen de producten van een bepaalde verkoper te zien.
Vanuit de producten kun je ten alle tijden makkelijk doorklikken naar de shop van de verkoper of naar de categorie waarbinnen het product valt.
 
Bestellen en betalen gaat via de website van Green-Girlz.
Let op: alle aangeboden producten zijn in beheer van de individuele verkopers. Hoewel de bestelling en betaling via Green-Girlz verloopt, verloopt het verdere contact en de verzending via de verkoper van het product. Bestel je tegelijk bij meerdere verkopers, kan het zijn dat verschillende leveringstermijnen zijn en dat je meerdere keren verzendkosten betaald. Dit is afhankelijk van de verkoper en zal duidelijk vermeld worden op de pagina van de verkoper en in je winkelmandje.