Leuke weetjes over Atelier Wonderdelen

Het atelier begon zo’n acht jaar geleden met enkel ‘steampunk’ sieraden en objecten. Steampunk kort uitleggen is lastig, maar het komt er op neer dat er veel radarwielen worden gebruikt en tijdreizen een belangrijk thema is.
Met dat thema werk ik nog steeds, maar ik heb het veel breder getrokken. In al mijn upcycling werk zit een kleine tijdreis: ik combineer onderdelen van defecte apparaten en mechanieken uit verschillende tijdsperioden. Zo kan een printplaat van een mobiele telefoon zomaar gecombineerd worden met een handgemaakt radarwiel uit een boerenklok van 100 jaar oud. Daarmee is mijn werk ook altijd een zoekplaatje: wat herken je? Waar zou het uit kunnen komen?!


Die zoektocht en de verwondering daarover gebruik ik in mijn workshops en cultuur/technieklessen. Met leerlingen/cursisten haal ik kapotte apparaten uit elkaar en van de mooiste onderdelen maken we iets nieuws, iets kunstzinnigs. Zo gaan technologie-onderwijs, creativiteitsontwikkeling én bewustwording van onze consumptiemaatschappij hand in hand.

Met ruim 90% hergebruikt materiaal en een werkwijze die anderen inspireert tot hergebruik en minder afval maken probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.
Inspiratie nodig?

Kijk op www.wonderdelen.weebly.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *