Verven eigen stoffen

We zijn momenteel erg druk bezig met de fw2020 collectie, en naast dat we weer veel basisartikelen laten terugkomen hebben we ook veel leuke nieuwe modelletjes.

Daarnaast zijn we momenteel druk bezig met het verven van onze eigen stoffen, en dit doen we niet zomaar met verf, maar met natuurlijke verf!

Natuurlijke verf? Ja natuurlijke verf, deze pigmenten en kleuren worden gehaald uit diverse planten. Deze planten verzamelen we zelf uit de natuur, maar voor de wat apartere planten kopen we ook gedroogde vormen in.

Waarom natuurlijk verven met planten? Dit is dus heel simpel!

In mijn zoektocht naar duurzame kleding krijg ik steeds meer inzichten (hier is mijn man niet heel erg blij mee hahahah). Zoals onder andere ook over het proces van verven. Ik concludeerde hieruit dat ondanks het GOTS stof is het alsnog door een geheel chemisch process gaat. Hier schrok ik nog best wel van, en omdat ik dit eigenlijk wou verbeteren en zoveel mogelijk vermijden, ben ik op het natuurlijk verven gekomen. Dit natuurlijke verven doen we op ongebleekte katoenen en linnen.

Het natuurlijk verven is niet meer dan het verhitten of de planten in water zetten. Dit ontrekt de kleurstoffen uit de plant in het water. Dit water word gezeefd en daarna gebruikt om te verven (hier komt later een uitgebreide blog post over) Waarna je hele gave en verrassende kleuren kunt krijgen. We zijn ons op dit moment druk aan het inlezen en aan het experimenteren.

Ook kwa kleurvastheid is heel veel te vinden en uit te zoeken, dit neemt een redelijke tijd in maar is zeker de moeite waard!

Binnenkort meer over het proces en hoe ver de status is!

Wat is jou mening over het natuurlijk verven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top