Verzorging van wol broekjes

Verzorging van wollen broekjes

Wollen overbroekjes klinkt voor veel moeders als veel extra werk, maar dit valt juist reuze mee als je het op de juiste manier verzorgd. Om dit te verduidelijken hebben we een blogpost gemaakt met alle do’s en don’ts van wollen broekjes.

Verzorging van wollen broekjes

Je kan de wolbroekjes met de hand wassen in lauw water, of als je wasmachine het heeft met het wol programma van 30 ° C. Gebruik wasmiddel voor wol of een milde shampoo. De wolbroekjes kun je een keer per maand wassen, tenzij ze besmet zijn met ontlasting. Met alleen urine vervuiling kun je ze na elk gebruik gewoon in de lucht laten luchten. Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter.

Na het wassen en spoelen, voorzichtig wringen en onderdompelen in een lanolinebad. U kunt het product dat u hebt gekocht gebruiken of uw eigen product maken.

Bereiding van lanolinebad

In de webshop koopt u een 100 g potje watervrije lanoline – het wordt ook gebruikt als grondstof voor het mengen van zalven. Ongeveer één theelepel lanoline Mix in een beetje heet water en een drupje baby shampoo toe voegen. Roer dit mengsel door tot de lanoline is gesmolten. Giet dit geheel in een redelijk grote bak en vul bij met koud water. Meng dit tot een lauw badje en je lanoline badje is klaar. Hier kun je de broekjes nu in onderdompelen, voor de beste opname kun je het badje het beste een nacht laten trekken.

De wolbroekjes haal je vervolgens het badje uit en leg je tussen 2 handdoeken, knijp niet te hard want anders verwijder je de lanoline ook weer. Vervolgens leg je ze liggen te drogen.

Nu kunnen je wolbroekjes weer een ronde mee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top