Verzorging van wol broekjes

Verzorging van wollen broekjes

Wollen overbroekjes klinkt voor veel moeders als veel extra werk, maar dit valt juist reuze mee; als je het op de juiste manier verzorgd. Om dit te verduidelijken gaan we het hier hebben over alle do’s en don’ts van wollen broekjes.

Je kan de wolbroekjes met de hand wassen in lauw water, of als je wasmachine hebt met het wol programma van 30 ° C. Gebruik wasmiddel voor wol of een milde shampoo. De wolbroekjes kun je 1 keer per maand wassen, tenzij ze vuil zijn met ontlasting. Je kunt de wolbroekjes na elk gebruik gewoon in de lucht laten drogen (het liefst omgedraaid in de zon), zelfs als ze vuil zijn met urine. Let op, gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter.

Na het wassen en spoelen, wring en dompel de wolbroekjes voorzichtig in een lanolinebad. U kunt het product dat u hebt gekocht gebruiken of uw eigen product maken.

Bereiding van lanolinebad

In de webshop kunt u een potje watervrije lanoline kopen; dit wordt ook veel gebruikt als een grondstof voor het mengen van zalven. 

Meng ongeveer één theelepel lanoline in een beetje heet water en voeg daar een drupje baby shampoo toe. Roer dit mengsel door tot de lanoline is gesmolten. Giet dit geheel in een redelijk grote bak en vul bij met koud water. Meng dit tot een lauw badje en je lanoline bad is klaar. Hier kun je de broekjes nu in onderdompelen, voor de beste opname kun je de wolbroekjes het beste een nacht laten trekken.

Haal de wolbroekjes vervolgens uit het badje. Leg ze tussen 2 handdoeken en knijp niet te hard want anders verwijder je de lanoline ook weer. Laat ze dan weer aan de lucht drogen.

Nu kunnen je wolbroekjes weer een ronde mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top